Vuodatuskin uudistunut, että hyvä jos tänne enää osaa kirjuuttaakkaan :P Mutta aasiaan tai lähi-itään mars.

Viides Villahousu, tuo murun muzzukka ja pienin pahnanpohjimmainen ei oo sit enää vauva. Ei ainakaan luvannu enää olla. Herra kävi viime viikolla tutustumassa KOULUUN! Siis mun vauva lähtee syksyllä kouluun!!! Mä en vaan voi käsittää. Mihin tää aika juoksee?? Sit on kaik penskat saatu putkeen joka tähtää pitkän kaavan mukaan kaiketi siihen, että nuo ovat joskus omillaan. Että maailmassa pitäs sitte joskus pärjätä ilman emon helmoja. On se vaan...kummallista.

Mistä huomaa että laps on viides? Aika monta asiaa on tehty ja tehdään eri lailla ku sen esikoisen kanssa. Omalla tavallaan rennompi ote, mutta toisaalta sit taas tiukempi kun esim. noihin keskimmäisiin. Muistan vanhempien muksujen harjotelleen yksinoloa kotona joskus viiden vuoden korvilla muutamia hetkiä. Nyt oon kauhuissani, jos tää nuorimmainen jää puoleks tuntia yksin. On puhelin tanassa ja suunnilleen äiteen numero näpppäilty, että JOS tulee hätä, niin on tavoitettavissa. Poika on rauhallinen, eikä niin pököpää, kuin esim. Juniori. Villahousu nauttii suorastaan, jos joskus saa sen puol tuntia olla yksin kotona. Meillä ite asiassa aika harvoin on niitä tilanteita, että täällä ihan yksinäsä saa aikaasa viettää. Eipä niitä propleemia yksinolosta siis ole tullut, mutta äitiä silti hirvittää. Sitte pitäis vielä oppia kulkemaan kouluun. Näkeehän ne autoilijatkin että tuo on pieni vasta, sitä pittää varoa! (ja kiitos mielellään niitä isompiakin) Tosin ONNEKSI tässä ei montaa tien ylitystä koululle mennessä edes tule. Mutta mutta, paniikkia pukkaa. Ja kun oma pää ei vaan tajua oikeesti sitä, että poju tosiaan on jo omalla laillaan aika iso.

Jannu pääs ripille. Kirkossa käytiin ja juhlittiin 70 hengen voimin. Tulipahan sukulaiset kutsuttua kylään, kun ei niitä oikein muuten ole edes ehtinyt näkemään. Poika oli onnensa kukkuloilla ja sai lahjaksi niin koruja kuin rahaakin ihan reippaanlaisesti. Että niin, kyllä ne vaan taitaa kasvaa ja vanhentua. Vaikkei uskoskaan. Äitihän EI (!!) vanhene..Eihän..?

Esikoinen opiskelee amiksessa. Sillä on selkeet sävelet jatkon suhteen, mikä on tietty hyvä asia. Joku visio on hyvä aina olla, vaikka suunnitelmia sitten muutteliski matkan varrella. Ja se lupas ettei se vielä muuta pois kotoa. Ihana esikoinen <3 Ja hei, siitä loppuu ens kuussa  lapslisät :O

Juniori alottaa syksyllä alakoulun viimosen luokan. Teini-iän pahimmat (ainakin toivon niin) kuohut on vähä helpottanu ja mieli tasaantunu. Aika aallokkoista se väliin on ollutkin ja rajoja on haettu ja koeteltu monest kohtaa. Jospa se siit. Kummasti taas kesän aikana se taitaa tuoki kasvaa niin pituutta, kuin henkisestikin :)

Ja Neiti. No hei Lol. Älä ragee. Joojoo. Kohta. Hää siis alottelee tota ihanaa teiniyttä kovaa kyytiä. Garderoobi on sen mukanen että heikompia välist huimaa. Minkäs teet, lapsella on oma tyyli. Kuhan on rytkyt yllä, ni eiks se riitä? Neiti diggailee kaikkee ihkuu blingblingiä ja pinkit hepenet on in. Että se siitä, kun joskus tuo oli niin poika-tyttö, ja pohdittiin tuleeko siitä tyttöä ikinä. Tuli siitä. Varsinainen Prinsessa.

Äireen koulu etenee ja opintopisteitä on kasattu jo sen verran että oikein alan töitä on lupa tehä ja niistä vähä paremmin palkkaakin saaha. En pistä pahakseni en. Lopputyötä pitäs alkaa pohtimaan ja jos oikeen reippaaks meinaa heittäytyä, niin paperithan ois mahis varmaan saaha jo jouluksi. Ei ois muuten ihan paha rasti ollenkaan. Työharjotteluita on tahkottu tukka putkella, ja nyt voi olla vaan niin maan mahottoman tyytyväinen että on. Viimosia enää uupus. Harjoitteluissa on se hyvä puoli että silmät aukee monel tapaa. Samaa työtä täs nyt on tavallaan jo rapiat 20 vuotta tehty, mutta uudet paikat ja tavat toimia on olleet opettavaisia. Huomaan dikkaavani ihan uusia juttuja ja saavani kiksejä täysin erilaisista paikoista kuin ennen. Taidan jopa tietää minkä tyyppistä työtä tahon tehä sit ku oon iso, eli sit ku joskus valmistun :)

Jotta sellasta meille pitkästä aikaa. Yrittänyttä ei laiteta. Että jos sitä taas sais rustattua. Vähä nopsemmin, ko puolen vuoden päästä :P