On tääki taas.

Isäntä läks vaihteeks viikonlopuks mökkiä laittamaan Juniorin ja Esikoisen kanssa. Jäätiin taas pienemmällä populalla kotia kun oli taas kaikenlaista juttua täällä päässä menossa.

Perjantai yönä en saanu nukuttua. Suukoppaa särki niin et oisin voinu kaivaa takahampaan itte suusta veke. Lauantai aamusta piti mennä toritapahtumaa järkkäämään mielenterveyden hyväksi, mutta jäi osallistuminen aika heikolle.. Pääsin sentäs torille ja sain mää teepparin päälle ja yhen ilmotuksen seinään kiinnitettyä, kun oli ihan pakko ottaa puhelimeen 020202 numeropalvelu ja löytää lähin viikonlopun särkypäivystys. Tällä haavaa kävi tsägä, se oli täällä eikä naapurikaupungissa. Eiku vuoronumeron hakuun ja jonottamaan. 10.00 se aukes, ja saatiin vuoronumeroks 7. Oli meinaa pitkä ja kivinen odotus. Yhdeltä tutulta san panacodin huuleen, joten se pikkasen jeesas tuskaa. Oottelemassa päivystäjälle pääsyä oli tietenkin mun lisäks Villahousu, Neiti ja Jannu. Jannun piti olevinaan pitää sen aikaa huolta nuoremmista ku äiti makoo tuolissa, mut aika heikoks meni seki. Herralla oli täys rähinä Neitin kanssa päällä siitä et kumpa saa villahousua hoitaa :oX

Nojoo, kolmen tunnin odotuksen kohdalla lähettiin käymään siellä torilla vetelemässä ilmaset hernesopat naamariin. Siitäpä se riamu sit ratkeski. Kuuma teki sen et suukoppa oli niin kipee ettei oo ollu ikuna. Ja koska lämpö teki pahaa, oli oletusarvona et juurihoitoa taidan olla vailla. Itkua vääntäen mentiin takas jonoon. Päästiin sisään ku oltiin ooteltu 4 tuntia. Aika kivaa virikkeettömässä ympäristössä kahden apinan kanssa :oX Kolmas ja pienin apina sentäs jakso hianosti ja osas käyttäytyä vaik oli seki ihan väsyny.

Sisään siis päästiin ja ajatukset oli samansuuntaset lääkärin kanssa. Juuri pahana. Ainoa vaan et koputeltaessa hampaita oli kaks vikaa ihan yhtä kipeitä vaikka olin aemmin paikallistanut kivun enempikin vikan hampaan piikkiin. Kuvat ei antanu kunnollista infoa tilanteesta ja alettiin avaamaan vikaa takuria. Ilmeisesti oli  niin pahana ollu kipu, kun puudutteen pistelyä en ees huomannut ja se vielä auttoikin niin totaalisesti että en tuntenut niin maan yhtään  mitään. Autuas puudute. Maanantaina pitäs varata aika sit uudestaan. Ja siihe mennessä tehdä päätös et juurihoidetaanko hammas vai otetaanko kokonaan pois. Juurihoitoon en taida kallistua kuitenkaan.. Takuria kun on vaikea hoitaa ja juuret usein niin kiharaiset että onnistumisprosentti ei ole kummonen. Ja tän hampaan vasta kaveri alaleuasta on aiemmin otettu pois, et enköhän mä tätäki ilman pärjää.

MUTTA... Tänä aamuna herätessä särki taas. Ja nyt se särky oli siihen tokavikaan hampaaseen osuvaa. Eli joo, samanmallinen kipu, mutta ei ihan niin pahana. Nyt arvon tässä että lähenkö Hesaan hammassairaalaan hoivattavaksi vai kestänkö huomiseen. Tykyttää tykyttää. Eli jos sen vikan nappais kokonaan pois ja se edellinen sais sit juurihoidon, ni alkas kai elo taas helpottamaan. Se mikä täs nyt just täl haavaa mättää on tietty hinta. Helvettan kun ei just nyt ois ollu yhtään tota ylimäärästä pistää yhtään mihkään. Mutta pakko se on jos ei elosta meinaa mitään tulla. Argh.

Jannu läks aamusta Tampereelle partiolaisten suurjuhlaan. Tulee tuos iltapäiväst takas. Jos sit tekis taas päätöksiä hampaitten jatkon suhteen. Siihen asti on oltava himas ettei toinen jää oven taakse pitkän päivän jälkeen nykimään.

Ja meitsi heitti talviturkin eilisiltana Usmissa. Jee. Olipa meinaa ihanaa, oli niin tuskanhikinen päivä.

Jotta joo, näihin tunnelmiin.