Mä saan meinaan huomenna vissiin ihan oikeesti palkkaaki!  Palkkapäivän aatto siis tänään. Tosin asiasta on vaan vahva epäilys, koska tilinauhaa ei ole vielä näkynyt. Mut joskos tämä elo alkas tästä pikku hiljaa napsahtamaan uomiinsa. Toivossahan on siis edelleen varsin hyvä elää. Työrintamalta kuului vähän yllättäviäkin uutisia, meinaan sain duunit jatkumaan kutakuinki ens vuoden, jos ei vakinaisteta. Ja sehän vaan passas miulle. Lääkeluvat sain päivitettyä ja pistosluvatkin irtos helposti. Työkin alkaa tuntumaan harjottelun jälkeen työltä. Tosin mukavaa on ollut ja varsin hehkeetä vastapainoa kaikenkaikkiaan muutenkin kaikelle.

Lasten päiväkotielämä on jatkanut kuherruskuukauttaan, ja edelleenkin nappulat nauttivat päiväkodissa olemisesta ja sinne menemisestä. Isommatkin on hyvin  kotona pärjänneet. Tosin Juniorin kanssa on ollut niitä ennakoituja ongelmia kouluun ehtimisen kanssa, mutta eipä onneksi montaa myöhästymistä kuitenkaan. Läksyjen teko on alkanut sujumaan ilman kauhiaa kyylimistä. Pisteet siitä hälle.

Talvi tuli, pakkanen paukkuu ja nenäkarvat jäätyy. Lapsetkin karvaasti kokivat talven ihanuuden.. Ensin perjantaina sain puhelun Juniorilta. Mitään selvää puheesta ei saanut vaan vollotus ja parkuminen täytti tärykalvot. Minuutin miettimisen jälkeen poika sai sanottua että kaatui jäällä ja sattuu. Ei kuitenkaan saanut sanottua missä on, kun poru taas kävi ylivoimaiseksi. Kohta soikin puhelin uudestaan, kun Jannu oli herran löytänyt koulun vierestä maassa makaamassa. Luuli pikku veikan vetävän taas kunnon teatteria. No mää sit töistä kruisasin poikaa hakemaan. Herra oli siis laskenut jäämäkeä seisaallaan ja kaatunu. Sairaalasetä totesi että rintalastassa on pieni murtuma ja lykkäsi kipulääkettä kitusiin. Että näin.

Tänään oli Villahousu päättänyt tehdä SEN mitä kaikki joskus kokeilevat?? Eli tälläsi kielensä metallitolppaan. Oli kuulemma sattunut ihan saatanasti niinku herra itse asian ilmas. Kuumalla vedellä olivat saaneet pojan tolpasta irroitettua. Mitähän sit seuraavaks?

Kodinhengetär Maijasta: Eeva kommentoikin edellisessä postauksessa, että Maija poppasta tosiaan arvostelin tavallaan myös alkuun. Edelleenkin olin sitä mieltä että kellonaika on hiukan väärä, jotta se ajaisi kauheasti äidin jaksamista. Mutta saihan sitä ilonsa revittyä tosiaan niistä rauhallisista kauppareissuista vaikka. Tosin nyt töitten alettua, en ole kokenut apuja tarvitsevani. Hyvä mieli ollut kaiken kaikkiaan muutenkin, jaksaminenkin ollut kummasti parempaa. Elämä on sopivassa suhteessa töitä, vapaata ja lapsiarkea. Ei paha ollenkaan.

Raha-asiathan ne toisinaan painaa, mutta pankki teki iloisen yllätyksen hometalon lainan kanssa ja saamme maksaa vaan korkoja enää. Maksut tipahti siis radikaalisti ja toivon tosiaan, että talon kohtalolle alkaa kohta se loppu viimein häämöttää-. Eli raha-asiatkin on nyt jo jollain tolalla. Joulu eletään aika mahdottoman pienellä budjetilla, mutta eipä se kauheita ime, kun lapset ovat aaton mun kanssa kotona ja joulupäivänä lähtevät isälleen ja palaavat vasta uuden vuoden päivänä. Lahjat vaativat todellista harkintaa ja joulukorttien lähettämisestä aion muunmuassa pidättäytyä tänä vuonna vaikka niitä olen aina tykännyt lähetellä. Käytän neki rahat mieluummin siihen et muksut saa yhdet paketit kukin. Että joo.

Exänkin kanssa asiat taas sujuvat. (kopkop koputan puuta) Viime aikoina on ollut jopa varsin miellyttävää asioida, kun näitä asioitavia juttujakin on kummasti piisannut. On ollut talo asiaa ja muuta soviteltavaa, ja mieli keveni kummasti kun jokaisesta asiasta ei tarvii vääntää ratakiskoa, ja exäkin ottaa ihan oikeasti osaa lasten elämään. Ei oo sit kaikesta niin kiukkunen itekkään, eikä sillä omalla kiukullaan provosoi uutta puhistavaa. Että helpotti. Aikako auttoi, who knows?

Eli summa summarum. Aika ajoin vaivaa iso väsy ja uupumus, arjen paahtamista piisaa, mutta jo uskaltasin väittää et 90% arjesta on aika ihanaa. Asiat järjestyy hitaasti, mutta varmasti, eikä tarvi huutaa tuuleen ja tapella tuulimyllyjä vastaan ihan joka asiassa joka päivä. Feels like good

Eipä siinä muuta, mukavaa joulun odotusta kaikille blogin lukijoille =)

                                         JOULURADIO  <---- tätä on tullu kuunneltua. KlikKlik =)