Ja mä ku vannoin. Käsi vahvasti sydämmellä. Että tänään mä meen ajoissa nukkumaan. Ja mistäs itteni taas löydän..no täältäpä tietennii. Mut nyt mä lupaan et meen heti sänkyyn ku saan päivän plokaukset loppuun- Viime yö oli meinaan taas ihan liskojen yö..oli unet jossain ihan muualla ku miun kroppaa ravitsemassa.

No mutta päivähän vaan parani iltaa kohti. Aamun alotin hehkeesti...HARAVOIMALLA. Hei kelatkaa..ja nyt on joulukuu. No sain lehdet etupihalta kasaan ja ojaan raijattua, niin sit sitä lunta alkoki taas tulemaankin. Et aika hyvään saumaan sain ne viimein pois tuolta. Ja vieläkin on valkeena maa, et jos sitä sais viel vaik muutaman sentin lisääki. Se musta maa ei houkuttele sitten niin maan yhtään. Pimeys on perseestä.

No sit saatiin taas aimo annos jätteitä kierrätettyä ja käytiin perhekerhossa. Eka kerta taas miesmuistiin. Sit oliki kotona oottamassa haudutettu karjalanpaisti ja kämpän siistimistä hetkeks toviks. Kumman siistinä tää luukku on taas hetken aikaa pysynykki. No, iltapäivästä saatiin pitkästä aikaa vieraita glögille ja illasta tuli vielä Ex tuomaan lapsille laiva tuliaisia.

Puhuttiin eilen exän kanssa puhelimessakin, ihan aikuisten kielellä, ilman huutoa ja solvaamista. Tuli jopa pyydeltyä anteeksi puolin ja toisin käytettyä kieltä ja kurjia tempauksia. Oli aika voittaja fiilis sen jälkeen. Ehkä me sittenkin voidaan keskustella vielä joskus maailmassa niinku aikuiset konsanaan.

No, hää sit käväs tänään. Kitattiin glögiä ja puhuttiin asioita. Tuntui NIIN hyvältä, kun asiat voidaan oikeasti riitelemättä keskustella. Kyllähän se pitkälti on kaikkien etu, että asiat saadaan puhumalla käsiteltyä. Ei varmasti kumpikaan tahdo toiselle pahaa, mutta tietyllä tapaa kumpikin haluaa puolustaa omaa selustaansa. Mikä minusta on vähintäänkin inhimmillistä ja jokseenkin jopa sallittua vaikka se meinaa joissain asioissa toisinaan kirpastakkin. Tuli sit käsiteltyä myös kylillä liikkuvia juttuja ja kuinka ollakkaan ne on ne "melkein lähimmät" jotka niitä asioita juoruavat. Et koittakaa nyt hyvät ihmiset elää sitä omaaki elämää, meiän asiat on olosuhteisiin nähden mahdottoman hyvin!!! Onks vähä ikävä nyt tuottaa pettymyksiä paskan jauhajille.. :oD Mut mä oonki ikävä ihminen, as always.

Lapset kävi mahdottoman hyvillä mielin nukkumaan. Kai neki vaistos että asiat sujuu ilman riitelyäkin. Ei ne tyhmiä oo. Ja varmasti omalta osaltaan ovat helpottuneita tilanteen "raukeamisesta". Tästä on hyvä jatkaa. Kummallakin on uudet kuviot, aikalailla uusi elämä edessä. Mistä sitä tietää mitä tää elämä täst viel eteen heittää. Ei se oo aina niin sanottua. Nyt saa joulu tulla-.

No. Ne raha-asiat on edelleen hanurista. Kelasta hain asumistukea, mutta päätös on vielä tulematta. Toimeentulotuenkin pistin hakuun, kattotaan nyt sitten kuinka rahikaisen käy. Kummasti sitä rahaa menee jouluunkin, vaikkei mahdottomia aio edes investoida. Ja kylänraittia tulee kohti kovaa vauhtia kaukolämpöputki. Että siihenkin on nyt viimeistään pakko alkaa reagoimaan. Pitkän pennin ne siitäkin putken pätkästä nyhtävät. Aika liikaa näillä kotiäidin tuloilla. (pelkkä liittymä 5000e ja melkein toinen mokoma laitteista ja asennuksesta)  Mutta asioilla on taipumus järjestyä, ja järjestelyt on jopa aika pitkällä tuon suhteen. Kuntakin avustaa joltain osin energia avustuksen puolesta, mutt se selvittely on vielä viime silausta vaille. Huomenna ratkeaa sekin. Nyt on vaan pamahtanut parit isot laskut nippuun. Tuo auto nyt ei ihan vähäisimpänä. Vähä pittääp pihtailla nyt muitten hankintojen kanssa. Mutta niinku sanoin, ja sanon taas. Asioilla ON taipumus järjestyä- tavalla tai toisella.

                          Madonna: Give it 2 me