Siunattu rauha. Meillä on hiihtolomaviikko. Jannu, Juniori ja Neiti läks isänsä huomaan hiihtoloman viettoon. Esikoinen ja Villahousu jäivät kotiin vielä. Esikoinen nauttimaan tästä siunatusta rauhasta ja Villahousu ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että pääsee päiväkotiin, kun ei ihan pärjää isompien kanssa keskenään iskän ollessa töissä. Esikoinen lähtee isälleen varmaankin huomenissa ja Villis sitten perjantaina viikonlopun viettoon viimeistään. ja Äippähän on siis duunissa koko viikon ja viikonloppua myöten. Voi jipii.  Mutta rauha. Sitä tää on. Pahimmat ämyrit on vaienneet :oP Neitin uhmaikä ja meteli oli jo tulla korvista ulos, jos taas ens viikolla ois parempi pinna senkin suhteen.

Esikoinen sai lähetteen optikolle ku oli näös vikaa. Laseja suosittelivat ja niitähän sit tänään sovitettiin oikeen urakalla. Pikkasen on tollasella teini-ikäsellä tarkkaa et miltä kaikki näyttää... Ja sopivat lasit makso sit kevyesti 320e. Äitiä huhhuh hirvitti :oO Sai se siihen aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle, mut kallis reissu tuo oli silti.

Äipän näköki siin samalla sit syynättiin ja tuomio oli et näkö on huonontunu entisesään ja laseja tulis vaan tiukemmin käyttää. Nimimerkillä *oonkohan pariin vuoteen käyttäny lainkaa* Uusia laseja en kuitenkaan ostanu vaan vanhat kelpaa jos niitä vaan tulis käytettyä.

No Villahousu armas lellipentumme sitte.. Päätti et nyt riittää tällänen rillipelleily. Pimens sit näppäränä miehenä yhdellä napin painalluksella liikkeen koko asiakastietojärjestelmän ja sähköisen kassajärjestelmän ohimennessään. Eipä taas paljoa nolottanu äippää sit ei. Että olipahan reissu, tulipahan tehtyä. Juhuu.

Yllätysvieraitakin tässä männäpäivinä kävi... Olin päiväunilla punkassa räkä poskella ku Juniori tuli hihkasemaan et "sun kaveri tuli, pyysin sen sisään". Pöllämystyneenä (en tietenkään ketään siis odottanut) ponkasin pystyyn. Eteisessä odotti kohtelias herra leveän hymyn kera. Onkos teillä tv.. Onhan meillä. Niin kun teeveelupaa tässä tulin tarkistelemaan. Että joo. Tuli sekin asia sit hoidettua kerralla kuntoon. Eipä meinaa ollu tullu uuden luvan hankinta pieneen mieleenkään, kun oltiin se vuos ilman koko töllötintä tässä vallan. Eikä siinä pöppörössä tullut edes mieleen kieltää et moinen rotjake taloudesta löytyy.  Ei se sakkoja antanu mutta laskulla lupasi armollisesti muistaa. Tosin tuo maksu aika kovasti minuu ärsyttää. Kun ei meillä olla oikein vieläkään opittu tuota laatikkoa töllöttämään. Jos jotain katotaan, ni ne on melkein videoita vallan. Harvemmin mitään televisio ohjelmia. Mutta joo, on kuitenkin vastaanotin ja boksikin löytyy, että maksaahan se täytyy.

Nyt Onni tuo mulle ruokakippoa tuos. Pitänee siis siirtyä antamaan herralle einestä, ettei tarvi muovista kippoa syyvvä. Jotta soon moro ja ta-va-taan taas :o))

                                                JUHA TAPIO; KELPAAT KELLE VAAN