Joopa joo. Puhelin on hukassa. Siks en soita.. On se aamusta meiät herättäny, et jossain kotona se on. Vaan missä. The Hukka on periny tai jtn. Aika mukava päivä kylläkin ilman luuria, ei oo ahistanu yhtään niin paljo ku aamusta aattelin et vois ahistaa O_o

Tänään muutaman ajatuksen uhrasin ajatukselle ALKOHOLIBAROMETRI. Tänään julkastiin moinenkin plätty ja asiat oli sitä luokkaa et oisin sen osannut kertoa kaikelle kansalle ilman tieteellistä tutkimustakin.Suomalaiset ovat alkoholisoituneimpia kuin koskaan. Yllätysyllätys. Vaikka veroja korotettaisiin ja isommallakin kädellä, niin sillä ei ihan tähän hätään saada kovin isoja paikkauksia edes aikaan ja sit taas en jaksa uskoa et eduskunnasta löytyy tarpeeksi tahtoa korottaa veroja NIIN paljoa että siitä oikeesti ois apua. Ehdotus kävi että veron nostosta saatavat lisätulot voitaisiin käyttää ennaltaehkäisyyn, mutta kun rahaa ei kuntien veropoteissa voida korvamerkitä, niin se on ihan se ja sama et kuka esittää yleviä ajatuksia aiheesta ja kuka kannattaa. Kunnat tekee just niinku ne taas tykkää. Kyllähän tässäkin kaupungissakin on nuo viinamäen herrasmies rivistöt tuolla kylän raitilla kasvaneet. Kaikkein parhaat esimerkit alkoholin lisääntyneestä kulutuksesta kuitenkin löytyy ihan omasta lähipiiristä. Ikävä kyllä. Turhankin läheltä saa seurata mitä ne viinan "ilot" sit pidemmän päälle tosiaan on. Ja ikävintä tässä kaikessa on just se et ne jotka näistä iloista suorastaan nauttii, niin eivät ite tilannettaan ymmärrä tai ei vain halua ymmärtää. ja miltä se lähimmistä tosiaan tuntuu.

Isäni, entinen rappio alkoholisti sai noin vuosi sitte melkeen viimosen naulan arkkuunsa.. Aivoinfarkti koppas kerta toisensa jälkeen ja vei pikku aivot melkeen mennessään. En tiedä kenen lykky se on mutta viimonen naula arkusta siis vielä uupuu. Tänä päivänä tilanne on se että isäni on 57vee, asuu ympärivuorokautista hoitoa antavassa laitoksessa. Puhuu, mutta puuta heinää ja kävelee kun joku auttaa alkuun. Syötettävä, juotettava, kuivitettava. Täysin, siis todellakin TÄYSIN dementoitunut. Ei siis muista polttavansa tupakkia korsteenin lailla eikä varsinkaan sitä että viinaa tekis mieli. Onnekseen. Kai. Juoppo ku juoppo, mutta kuitenkin niin rakas. Ja tänkin lystin maksaa, kukas muu kun Suomen kansa. Et törttöilkää kännissä ja tehkää ihan mitä lystää, niin kyllä terveydenhuolto pelaa-.

No mun äitee. Kaljottelija seki. Se joskus taitaa myöntää jopa ottavansa bissee. Mut sitä ei et juomaa kulahtaa kurkusta ihan päivittäin ja ihan solisee mennessään. Miks, ni se on kyllä arvotus. Tässä kohtaa voisin jo puhua jonkun asteisesta syrjäytymisestäkin. Ne ihanat viinan kirot. Niin mökkinsä vanki hää on, vaikka töissä käykin. Sosisaaliset suhteet on jotain mitä ei varmasti monella kateeks käy. Mut aikuinen ihminen, sehän tekee just niinko itestä hyvältä tuntuu. En moiti.

Anoppi sit taas. *SYVÄ huokaus* Kaljaa menee. Sixpäkki on vaihtunut korilliseen jos toiseenkin. Nyt on hommat karanneet tyystin räpylästä. Juominen ei ole enää julkista. ja kuvitelma hyvästä harhautuskyvystä on huippuunsa hiottua. Salaa juodaan ja PALJON ja kaikelle löytyy aina selitys. Puuttua en uskalla, olenhan vain miniä. Tänään koin olevani niin edesvastuutonkin että ei mitään rajaa. Hää tul meille lapsen hoitoon, kun isäntä armas on taas muissa hommissa. Tuliki bussilla, kun ei uskaltanu autolla ajaa. "Kylmiäväristyksiä" oli diagnoosi, eli kipeeks ois tulossa. Ilmoitin ettei ole mikään pakko tulla, voi parannella flunsansa kotona, mä kyl selviin muilla avuilla. (siinä vaiheessa toki jo raksutti mikä on todellinen syy autolla ajamattomuuteen.) Sepäs vallan suuttuki mulle että en luota häneen kykyynsä hoitaa lapsia, kun on 4 omaansakin maailmalle saattanut. Yritin nätisti sanoa etten halua tätä kööriä kipeiks jos vaan sen voin välttää, mutta se puhe kaikui kuuroille korville. No, anoppihan ilmaantui sit kokoukseen lähdön lähestyessä. *Hönkäys* kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Kännissä ku käki. Villahousu lähtikin sit samalla lyömällä muualle hoitoon, ja esikko sai ohjeeksi huolehtia isommalti loppu porukasta. Takas tullessa kolis anopin kassi tyhjiä olut tölkkejä jota en tietenkään huomannut. Enkä voinut olla huomaamatta. Että se niistä hoitoavuista. Että selviin kyllä enemmin yksin viiden kanssa ku pyydän apuun. Ja jos ukko siit vetää palkoa nenään, ni sorono. Ihan sama. Tunsin itseni NIIN edesvastuuttomaksi lähtiessäni ettei mitään rajaa. Nyt vaan pohdin että olenko tyhmä vai vielä tyhmempi. Mun kuitenkin OLISI, ehdottomasti, pitänyt puuttua. Eikä vaan peitellä ja katsoa sormien välistä. TAAS.

Että juokaa viinaa ja tulkaa viisaammiksi niin. Mutta muistakaa: KÄNNISSÄ OLET ÄÄLIÖ . Miltei poikkeuksetta.