Mistä yleensä ottaen tietää et asiat alkaa oleen aika hyvin ja mallillaan..??? On vähä niinku päästy tavoitteisiin tietyssä suhteessa ja sillai. No senhän tietää siittä et alkaa oleen taas miljoonittain asioita, joiden alkuun voi lisätä sanat; mä haluan, mä tahtoisin. Jonkun sorttinen käymistila, kun sit pohtii sitä et mikä niistä tahtomisista on oikeesti tahtomisen arvosta ja mitä mää sit ihan oikiasti ees haluaisin. Ja tällä haavaa ne asiat ei oo ees ihan pieniä asioita ja varsinkin tälläsessä yhen aikuisen taloudessa ne tuntuu ehkä vieläkin isommilta, kuin silloin kun meitä oli vielä kaksi.

Mä taas pelaan itseni kanssa jonkun sorttista kivi-paperi-sakset peliä siitä, että jatkasinko opintoja. Nyt ois se tola että varmasti jaksasinkin taas. Se on haave joka on elänyt varmaan siitä asti kun olen hoitsuksi valmistunut, mutta aina on ollut jotain muuta tärkeämpää kuin opiskelu, kun asia on ollut tapetilla. Haluaisin viedä vielä askeleen etemmäksi tietämystä ikä-ihmisistä (geriatrista lisä koulutusta) ja saikkarin paperit. Mutta keväällä ois sit haku ens syksyn paikkoihin, jahka se on se juttu mitä oikeasti lähden tavoittelemaan.

Toinen ISO asia on asuminen. Tää asunto on ihan kiva.. Tilaa tosin sais olla hieman enemmän kun koululaiset kasvaa ja tarpeet muuttuu. Toisaalta vanhimmasta päästähän ne alkaa kohta jo muuttamaan kotoota pois.. tai jotain :oP Mut paikkana oikein passeli ja ympäristö varsin jees. Tilaakin suurempi ahistuksen aihe on hinta. Tää on kertakaikkiaan tolkuttoman kallis asunto. Ja se mikä vielä enemmän pelottaa on se että vuokraa tullaan kuulemmaa entisestää vaan nostamaan vuodenvaihteen jälkeen. Ja se ahistaa todellakin ja pahasti. 

Uutta asuntoakin olen sivusilmällä koittanut katella, vaan jotenkin vielä elätellyt toiveita, että tässä vielä jonkun aikaa pystyisi olemaan.- Toisaalta tän paikkakunnan hinta taso on sitä luokkaa, ettei vuokralle edes kannattaisi harkita menemistäkään. Ja toisaalta, mikäpä minua estää vaihtamasta paikkakuntaa tyystin. No ehkä ajatuksia herättää eniten lasten tapaamiset isänsä kanssa, mutta toisalta ne ovat vain sitä stilistiikkaa, joka on ratkaistavissa. Järjestelykysymyksiä, sanoisin.

Omaahan ei pysty vielä kattelemaan, kun se toinen tönö vielä tuolla "maalla" oottelee ostajaansa. Vähä pelottaa että löytyykö sellaista visiönääriä koskaan, joka näkisi tönön mahdollisuudet ja jolla olisi realiteetit laittaa se kuntoon. Toivossa on hyvä elää. Joojoo. Se onkin yksi iso aikakausi takana, jahka se päivä joskus koittaa..

Auto. Sellasenkin uuden tahtosin. Mut nää on niitä kohtia, joissa mun mielenkiinto hiipuu likelle nollaa ja asia vaan oottaa ihmettä tapahtuvaksi. Mulle piisaa kosla, joka starttaa sillon kun mää haluan ja kulkee eteenpäin pääasillisesti kaasua polkemalla. Tuo vanha auto alkaa olemaan niin paljon ruuvausta vailla, että kun en osaa itte mitään tehdä, niin kallista sitä on tuolla huollossakaan lepuuttaa. Kyllä sillä vielä etusuuntaan polkee, mutta pieniä merkkejä on ilmassa, ettei näin välttämättä kauaa enää ole. Joku lada vois olla aika kova sana, ei tarttis miettiä että käynnistyykö se talvella kun ne vuosituhannen pakkaset saapuu, vaiko ei. Että auto myyntiin joo, ja mielellään et joku laittas sen sinne. Myyntiin siis. Mun puolesta. Kun mä en osaa runoilla tollasia ilmotuksia. Mulla ei ole käsitystä mistään olennaisesta..tai joo, onhan mulla. * Myydään 2001 vuoden Opel Zafira. Ruostettakin jostain helmoista löytyy, takaovien eikä takaluukun lukot ei toimi. Radio/cd- soitin toimii sit sitäki lujempaa. Väittävät että opelia ajellessa kuski kiihtyy enemmän kuin auto, mutta ei pidä paikkaansa. Kulkee tarvittaessa kovaakin, sen voi todentaa poliisikameran tallentamilla ylinopeus sakoilla. Paikkaluku on kuski + kuusi, eli mahtuu isompiki pesue tai pienempi pesu ja isommat ostokset. Talvella ei pariin kertaan käynnistynyt lainkaan kovemmilla pakkasilla. Juttelin kauniisti, mutta ei kertonut syytä. Toisen auton virralla käynnistyi sit kyllä komiasti. Liekö vaan vihainen kun oli kylmään jätetty yksin oleilemaan? Jotta sellasta. Hintaa tarttis sen verta et sais uuden auton tilalle. " Irtoiskohan tolla ostaja??

Talvirenkaiden vaihtoki taas lähestyy. Kai se tarttis vaan rykästä enneku lumi on maassa. Ja siis luntahan tänne kuulemma luvattiin jo huomiseksi. Hmmmmmmm. Että vois olla aika jees kun ois se joku toinekin puolisko joka ottas osaa näihin "ei niin kivoihin" kodin töihin.

Jos koittas pyykkivuorta siirtyä valloittamaan. Yksittäinen arkivapaa ei vaan tahdo riittää koskaan hommien ajantasalle saattamiseksi. Pakko vaan myöntää et työnteko (vuorotyö) haittaa huomattavasti vapaa-aikaa. Iso liuta hommia kotona on ja pysyy rästissä. Ei ne pirulaiset vaan karkaa vaikka kuinka toivos. Ja nyt en tarkoita lapsia vaan erinäisiä siistimistoimenpiteitä tarvitsevia asioita. Noin muunmuassa.