Muutama on ehtiny matkan varrella kysymään, et mitä MÄ tekisin jos mulla ei ois lapsia. Mä en oo koskaan siihen oikeen osannu vastata. Nyt, 9 päivää lapsivapaata vietettyäni, osaan vastata. Nyt mä tiedän, mitä mä tekisin, jos mulla ei ois lapsia.On meinaa menty tukka takana ja elämä edessä meiningillä ja haettu pohjaa jalkojen alle. Monella tavalla. Mietitty niin monia  asioita liianki syvällisesti, mutta hauskaakin ON ollut!

Nukkuminen. Sitä ei voi koskaan enempää hehkuttaa. Kunnon unet, mihin aikaan huvittaa, ilman mitään velvotteita tai kesken unia heräilyä. Kukaan ei kysy klo: 04 et tuleeks nyt lasten ohjlemat, kukaan ei kuse kylkeen tai nuku poikittain MUN sängyssä. Ei hortoile unissaan eikä muutenkaan ölise omiaan. Aika ihquu.

Liikkuminen. No se. Et miks se laihtuminen on joskus niin kiven takana. Liikuntaa lisäisin ihan mahottomasti ilman lapsia. Tosin pääsee niittenkin kans tietyssä määrin liikahtelemaan, mut enempihän se on sellasta ns. passiiviliikuntaa kuiteski. Nyt on tullu uitua, 1,5-3km per päivä, lenkkeiltyä koiran kanssa enemmän tai vähemmän. Päivisin helteessä vähemmin, mutta illan viiletessä vaikka useempiki tunti menee kevyesti. Ja jorattua ON tullu, on on on. Ja pyöräiltyä, ja jopa juostua. Et ohhoh vaa. Kauhee hinku ois päästä pesäpalloa viel mätkimään, se on niitä nuoruuden juttuja, mitkä jäi lasten tullessa aika vähille. Kuin myös ratsastamaan on tehny mieli jo piiiitkän aikaa. Mut niitä ei oo tullu toteutettua vielä tähän hätään. Et heiluta sun joulukinkkua, heiluta, hei hei heiluta- ni kyl se siit sulaa.

Syöminen. Hyvä ruoka =parempi mieli. Sellasta ruokaa mikä itelle maistuu ja ihan mihin aikaan ikään ehtii ja jaksaa mitään laitella. Tai sit vallan olla syömättä. Aamukahvin kanssa saa erinomaisen rauhassa lukee päivän lehden ja juoda aamu teet tai kahvit ilman sen suurempia katastrofeja.On se vaan i-ha-naa.

Mitäs muuta. Kiertää kirpparilla tyystin ilman narinaa tai valitusta, vaikkei ees ostas mitään. Ihmeellisen mukavaa puuhaa sekin, hahaha. Tai kävellä kaupungille ja takas ihan vaa siitä ilosta et voi mennä rauhassa.

Et monenmoista. Tosin, ilman lapsia ei olisi myöskään hoitovapaata ja silloin varmaan työt imaisisivat tuhdin osan vapaa-ajasta. Tällä haavaa tilanne on ollut se, että työt ei ole häirinneet runsasta vapaa-ajan viettoa. Eli eip oo tullu sit keikalle ees mentyä. Sen siitä saa, kun menettää sijaisuuden ihan vaa hupsista saatana, ku ei osaa kertoa päivämääriä kristallipallon avulla pelkästään. Eli akuutti kassa vaje on ja jatkaa voittoisaa kulkuaan, mutta niinhän se menee et kortit on jaettu ja niillä on vaan pelattava. Ei jaksa ees päiväuniansa nyt niitten takia enää menettää. Sen verta tätä pohjakosketusta on taas piisannu tuolla saralla. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Joopa joo, suhde rintamalla on kortteja enemmän tahi vähemmän levällään. Mikä siinä onkaan, et kun oot parisuhteessa, niin kaipaa sitä yksin oloa, ja kun oot yksin niin kaipaat jotain joka ois siustaki ees vähä kiinnostunu. Ja ite asiassa en edelleenkään kaipaa mitään semi vakavaa suhdetta, vaan sellasen osa-aika kainalon. Vieläkin. Muutama kokelas on koe-ajettu ja aina tulee se joku juttu, et joutuu toteemaan, et ei tää oo mistää kotoosin tai et ei vaan kertakaikkiaan juttu luista. Et jos rukkasia ei tuuppaa kouraan ekoilla treffeillä, ni melkeen toisilla ne tulee jo kouraan rätkästyä. Että tsori vaan, me ei haluta elämältä mitenkään samoja asioita. Ja sit toki on tää kategoria jota ei kiinnosta mikään muu ku pariutuminen. Vain. Ja ainoastaan. Et kiitos mut ei kiitos. Jotain muutaki vähä tarttis. Mut et mitä muuta...nii...?? Sellanen sopiva keskitie tässäkin kohtaa ni avot. Hyvin vois toimii.

Nojoo, jos lähtis vähä vaatteitten vaihtoon. Ois ilta ohjelmat taas buukattu vaiheeseen. Meinaan ilta navettaan lupasin mennä :oD Sellasta tällä erää, niiiiih. Muutaman jutun voisin naputella viel viikosta tulemaan, jos sit navetan jälkeen viel vaik jakselis. Vi Ses och lycka till!!

Ja uus innovaatio.. Et jos ton piisin tohon laittas ja innokkaat pääsee kuuntelemaan sen sit tekstiä klikaten. Toimisko??

                                                     ASTE: POIKKEUS SÄÄNTÖÖN