Maakuntaparlamentti oli ja meni. Sen suurempia tunteita nostattamatta. Ainoa villi pointsi koko parlamentissä oli SAK:N johdon puhe, jossa ekassa lauseessa todettiin että Uudellamaalla (kuin siis myös koko Suomessa) eläköidytään kovaa vauhtia ja nyt jo syntyvyys on pienempää kuin eläköityvien lukumäärä. Työvoiman tarve on siis nyt jo ilmeinen. No, samassa puheessa hän otti esille maahan muuton ja pakolaiskysymykset. Hänestä on niin kauheen kurjaa kun saadaan Suomeen osaavaa työvoimaa ulkomailta, mutta kun niillä on ne perheet ja etenkin lapset mukana. SIIS MITÄ??? Että lähetään rekrytoimaan Intiasta vaan ne niitten ainoat ja hyvät lääkärit, mut varmistetaan et ovat sinkkuja, ettei vaan perheet tule mukana. Lapset siis etenkin. Voi jeesus. Eettinen puoli asiassa on ...??? Missä on SAK:n näkemys kerrannaisvaikutuksista, joilla nähdään vain ja ainoastaan positiivisena se että lapset tullessaan a) tulevat tänne b) ovat mahdollisimman pieniä, jolloin sopeutuminen yhteiskuntaan on helpompaa ja kielitaito opitaan nopeammin ja paremmin. Koska suomalaista koulutustasoa arvostetaan myös muualla, nämä lapset saavat myös hyvän koulutuksen ja ovat vielä meidän työmarkkinoiden käytettävissä kasvaessaan. No joo. Tää on taas näitä sammakoita suusta juttuja..

Systeri haki miut laivalta ja sit suunnattiin suoraan mamman 50v juhliin. Olipahan pirskeet ja tulipahan juhlittua :oD Niin sitä ikää vaan kertyy itse kullekkin.. Illalla kotiutuessa meinas tosiaan itku päästä niinku edellisistä viesteistä saattaa tajuta joo. Aika katastrofaalinen tilanne täällä kotona. Kriisialue suorastaan. Eikä aikaa (saatikka halua) alkaa kaikkea sontaa het ees raivaamaan. 3 päivää pois, ja kaks viikkoa menee kämpän normaaliin kuntoon palauttamiseen..??

NO sunnnuntaina tuliki sit Villahousun kummit käymään (kauheen sotkun keskelle, jiihaa) ja käytiin viel Onnin kanssa pentukurssilla. Tiina on kyl maailman paras noitten koirien kanssa. Hyvin sä vedät!!

Maanantai alko riemunkiljahduksilla sairaalassa.. Isännän kontrolli ja osavarauslupa jalalle. Keppien kanssa jatketaan ainaki tammikuun kontrolliin saakka. Ai saatana sanosinko. Kun eleltiin jo toivossa et tammikuussa pääsis harjottelemaan työntekoakin taas. No, saikku jatkuu mahdollisesti jopa kesään saakka :oO jepjep, todellaki riemunkiljahduksia ilmassa. Ja Kelahan halus taas lisäselvityksiä, et rahantuloa ei vaan voi estää. Kun oikeesti sitä rahaa alkas jostain tulemaanki, ni helpottas taas tää vanne kuupan ympärillä kummasti.

Sairaalasta valtuustoon. Paras valtuusto koskaan. Tunteet kävi niin kuumana et hyvä ettei painittu. Keskustan kehittäminen nostaa lämpimiä tunteita pintaan juu. Budjetti nuijittiin melko hyvässä sovussa..Ainoa mistä tuli sapiskaa oli perusturvan saadut "lisä" resurssit. Ts. perusturva sai kaiken hakemansa rahan kaupunginjohtajan punakynämerkinnöistä huolimatta. Ekaa kertaa ikinä varmaan reaalibudjetti, ilman alibudjetointia. Nyt muut sit taputtaa päätä ja totee et budjetissa on pysyttävä, eikä ylityksiä saa tulla kun saitte niin paljon lisää. Paskat siitä, kun eihän petuke mitään lisää saanut vaan ne millä se normaalitoiminta pyöritetään vuoden loppuun ilman ongelmia. No jooh. SE mikä oli suuri ihmetys, oli se että mun lisäys sitoviin tavoitteisiin kunta-lisän kohdalta hyväksyttiin yksimielisesti. Hei ruksi seinään, koko valtuusto oli samaa mieltä! Tässä kohtaa totesin et erävoitto ja rökäletappio koettiinki sit perusturvan torstain kokouksessa, kun päätettiin ettei kuntalisää aleta ainakaan vielä ensi vuonna maksamaan, mutta työtä tehdään, että se löytyisi seuraavasta budjetista ja maksatus alkaisi sitten vuoden 2009 alusta. Tätä työtä nyt painetaan menemään. Vaalivuosi, niin toiveet läpimenosta voi jopa olla korkeet. Heh. Aikanäyttää.

Sit vietettiin Perhekeskuksen avajaisia ja tänään vietetään perheneuvolan synttäreitä. Et ei tän kaupungin palvelut perheille ihan huonot oo kuitenkaan ei.

Viikkoon on mahtunut kaikenlaista muutakin, on ollut valokuvausta (otettiin viimein perhepotretti), jouluaskarteluita, nuorison vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä kunnallisessa päätöksenteossa, Esikoisen leirikoulua, evoluutio tarinaa ameebasta torakaksi jne ihmiseksi.., liukkaita kelejä, hampaiden irtoamista, hervotonta siivoamista ja sit viel vähä siivoamista ja ihan hullua siivoamista (mut nyt ei enää ahdista) ja mummonkammarin tuoretta pullaa. Eilen ehdin kahvittelemaankin illalla ihan yksinäni kavereille. Villahousun 1 vee syndetkin hiljaa hiipi kohalle, ja tänään ois tarkotus vähä saaha kakkua sen suhteen kitusiin. Että jospas tästä liikahtas kaupan suuntaan ja ostas vähä tarjottavaa. Pitäs ehtiä viel siel perheneuvolan synttäreilläkin käydä kääntymässä. ja Juniori hakea eskarista.Ja Ja..Mut jaksaminen on taas ihan eri horisontissa, kun yö tuli nukuttua oikeen hyvän ja pitkän kaavan mukaan. Nyt kun vielä löytys se lapsenvahti huomiseks että pääsee viettämään tota aikuisten iltaelämääkin. Sen taas tietää et kumpi jää kotiin jos lapsenvahtia ei saaha. Että joo.

 

Image Hosted by ImageShack.us