Kummanpa valitsisit:

a) Heräät klo: 06.15. Nukkumaan on menty ajoissa, ja heräät virkeänä. Hiljaisuudessa laitat kahvin tippumaan ja teet koiran kanssa mini-pissi-lenkin ja haet aamun lehden. Sisään tullessa kahvin tuoksu leijailee sieraimiin ja pääset juomaan tuoretta kahvia ja lukemaan sen hakemasi lehden ihan omassa rauhassa. Tässä kohtaa on akut jo ladattu siihen, kun lapset alkavat yksi kerrallaan heräilemään. Yhdelle puuroa, toiselle muroja, kolmannelle puuroa... Mut kun ne ei oo kaikki siin kerralla, niin rauhassa saa laitella. Sitä mukaan tiskitki sit koneeseen ja konetta hurisemaan. Ja sit päästäänki ulos jo kello 9.30 ja kaikilla on hyvä mieli.

b) Heräät ekan kerran 4.14 nukuttuasi pari hassua tuntia siihen että joku riipii hiuksia päästäsi ja tunkee sormia sieraimista sisään. Taltutat unisen ihmisolennon, ja koitat jatkaa unia kunnes sama toistuu. Kääntyminen on mahdotonta, koska toisella puolella on toinen ei niin pieni ihmisolento vastassa terävine kyynärpäineen. Kerran jo omaan sänkyynsä ahdistettu. Jalkopääkin sängystä on varattu ja koira nuolee heiluvia varpaita. Kevyt karjasu ja mukulat ojennukseen- unta kupoliin ja lepo jatkuu. Lisää levottomia unikuvia ja viimein parin tunnin pyörimisen jälkeen olet vihaisempi ja väsyneempi kuin koskaan ja päätät että pakko saaha vähän nukuttuakin. No. Uni tulee. Herätäksesi seuraavan kerran siihen että et millään meinaa saaha liikautettua yhtäkään luuta, kun olet niin poikki ja pieni ihminen vieressä ilmoittaa että "Äiti, kakkasin vaippaan". Odota, ihan sekunti. Äiti pesee sen iiiihan juuri. Vitkutusta ja vetkutusta. Äänestä päätellen myös loppu osa bändistä on herännyt. Korviin kantautuu rummutus ja kolina, rumpu harkat on aloitettu ja sen myötä ensimmäinen riita. Et kuka saa ko. huoneessa olla läsnä ja kuka ei. Tässä vaiheessa äippä koittaa painaa vaan päätä paremmin tyynyjen väliin. Sit kilisee keittiön kivilattialla joku astia ja imuri käynnistyyy, esikoinen huutaa äänenmurros-kimitys-mörinä-äänellä ohjeita nuoremmalle. Jannu karjuu päälle; koiraa on lenkille viemässä. Kylmää ilmaa virtaa sisälle oven ollessa auki sepposen selällään. Tässä vaiheessa katson parhaimmaksi kammeta pystyasentoon ja pesasta nuorimmaisen perän. Suljen oven ja tsekkaan tilanteen. Tilanne on...hmmm..hallinassa. Tavallaan. Hetken rauhaan luottaen koitan vielä vääntäytyä takasin peiton alle, edes vartiksi. Ah ihana pehmeä sänky, hiljaisuus ja lämpö..

Sillä seurauksella, että Neiti kirkuu iiiihan täysiä, Juniori kiusaa. Villahousu ajaa Martilla päin seiniä kolinan kera ja esikoinen huutamalla selvittää asiaansa Jannun kanssa. Esikoinen kyllääntyy tappelemiseen ja lähtee koiran kanssa ulos. Ei tajunnut että velipoika siellä justiinsa kävi. En jaksanut perään huutaa..ei se pahasta oo. Sillä sekunnilla alkaa ihan hirvee kirkuminen Juniorin osalta. "Mun käsi väänty, mun käsi väänty" ja mahoton poraaminen perään. Jannu nauraa paskasesti päälle ja jatkaa kiusaamistaan. Vääntäydyn naama norsun vitun näkösenä keittämään teetä. Siinä samassa on Villahousu huutamassa täydellä volyymillä et Huomenta äiti, Huomenta äiti, Huomenta äiti. Vastaan että "huomenta" niin juttu jatkuu "Että mitä?", "Huomenta" "Että mitä?" ja siinä kohtaan karjun jo täysillä että "HUOMENTA" ja Villahousu vastaa "Että mitä?" Uusin villitys, aina pitää kysyä että mitä, kun joku puhuu jotain. Villahousu lähtee loukkaantuneen näköisenä keittiöstä ja saan teen kuppiin. Neitin huoneesta kuuluu itku, kun pikku veli on upottanut hampaansa siskon käteen ja Juniori aloittanut mäiskimisen jollain pehmolelulla. Äipällä pyörii silmät päässä aivot lyö tyhjää. Esikoinen kiljahtaa et Huomenta äiti, hain lehden. Ihanaa, kiitos. Ja sitä lukien ja teetä juoden jatketaan aamua. Paitsi että välittömästi kun saan perseeni penkkiin, ilmaantuu Villahousu huutamaan viereen "Mehua, äiti anna mehua, mehua, mehua, anna mehua" ja ainoa tapa saada herra hiljaseks on antaa mehua. Nostan peräni ja haen mehua. Koitan vielä palata lehden lukuun kun huomaan aamupala leipäni leipälautaselta kadonneen. Jollekkin maistui vissiin paremmin, kuin mulle olis maistunu. Siinä kohtaa vedän loput teet kitusiin yhdellä huikalla ja karjasen ihan suhteellisen lujaa et nyt *"%***##%& turvat umpeen ja kadotkaa kartalta joka iikka-. Hetkeksi taas rauha talossa ja siitä on hyvä jatkaa...? Joopa joo. Täydellistä aamua seuraa varmastikin täydelllistäkin täydellisempi päivä??

                      Guns N' Roses - Welcome To The Jungle

 

EDIT: kello käy kahta..neiti huutaa ei ei ei, itkee, kirkuu ja kimittää.."Äiti, Äiti" Jannu huutaa ja komentaa, enkä edes tiedä ketä..Esikoinen huutaa et olkaa ees hetki hiljaa jookos..desibelit on katossa...Juniori itkee, huutaa, elvistelee vuorotellen. Kun asiat ei mee niinku hän haluais, niin peliin vedetään ässä, kunnon tekoitkurymäkkä, jota ei kestä erkkikään...Älä hakkaa, elä tee sitä, happihappi, alas sieltä, mee pois, sä oot pilannu mun ukot, ai ai, mee pois, olkaa hiljaa, iiiiiiiks, kiroilua, nyt sa saat turpaan kun et kuunnellu, rymähdys ja tömähdys, lisää huutoa, lisää mekkalaa. Ja mitä tekee Villahousu... " Äiti mä kakkasin lattialle".

                                   Image Hosted by ImageShack.us